Drošības risinājumi mājai – varianti un iespējas

Ik gadu Latvijā tiek veiktas desmitiem tūkstošu zādzību. Statistika rāda, kad iebrucēji vairums gadījumu nokļūst dzīvoklī, izlauzot durvju slēdzeni vai pat atrodot atbilstošu atslēgu, vēl viens populārs variants ir iekļūšana pa logu vai caur ventilācijas atverēm un balkoniem, ne tik bieži viņi liek klāt diezgan rupjas ārdurvju izlaušanas metodes.

Noziedznieku profesionalitāte un arī asais prāts ar katru dienu pieaug, un zādzību skaits sestdienās un svētdienās palielinās. Tādēļ savam mieram, būtu nepieciešams parūpēties tieši par mājokļa aizsardzību un tad izpētīt, kādi tieši drošības risinājumi , tajā skaitā mājas signalizācija , ir pieejami.

Kādu tad apsardzes tipu labāk ir atlasīt?

Vēlaties labāk pasargāt māju? Šo varētu veicināt sekojoši drošības risinājumi – īpašuma aizsardzība ar speciāli apmācītiem cilvēkiem (fiziskā apsardze), vēl ir tehniskā apsardze, inženiertehniskās aizsardzības metodes un arī kombinētie drošības pasākumi. Ar ko šie veidi atšķiras viens no otra varēs redzēt tālāk.
Īpašumu sargā īpaši sagatavoti dienesti un cilvēki – tieši šī aizsardzības metode tiek definēta kā fiziskā apsardze, un to jau var īstenot divējādi: pielietojot organizācijas, kas tad specializējas īpašumu aizsardzībā, vai sameklēt atsevišķu sargu. Kompānijas, kas nodrošina fizisko apsardzi, savu darbu veic profesionāli un vēl efektīvi, pie tam šādu uzņēmumu speciālisti ir īpaši apmācīti un viņiem ir vajadzīgie aizsargāšanās līdzekļi (ieroči, apģērbs un arī aprīkojums. Šāda veida aizsardzības organizēšanas process būs vienkāršs, bet diezgan izmaksu ziņā dārgs. Lētāks opcijas variants ir apsargs, ko arī iespējams nolīgt caur apsardzes firmām.
Savukārt, tehniskā apsardze ir tāda sardze, kurā ir izmantota signalizācijas uzstādīšana, kuras visi signāli nonāk uz apsardzes “pulti”. Svarīgākie instrumenti, lai aizsargāt objektu, tad ir īpaši signalizācijas sistēmas sensori. Turklāt šādas iekārtas parasti tiek uzstādītas pa aizsargājamās teritorijas perimetru un vajadzības gadījumā ziņo. Pie tam un tādā variantā pastāv divi varianti, kur viens ir noslēgts līgums ar kompāniju, kur speciāli norīkots darbinieks seko situācijai Jūsu mājā. Otrs variants būs, kad tieši signāls nonāk uz Jūsu telefonu ar signālu par situāciju.
Mājas apsardze pielietojot inženiertehniskos līdzekļus – šeit tiek izmantoti metāla režģi, žalūzijas un triecienizturīgs pārklājums. Šis risinājums viennozīmīgi ir lētāks un arī diezgan labs, kaut gan ugunsgrēka gadījumā var būt radies slazds pašam saimniekam, bet protams, tas ne vienmēr arī aiztur laupītājus.
Pēdējais variants ir apvienotie jeb kombinētie drošības risinājumi, šajā gadījumā var tikt apvienoti 2 vai arī vairāki drošības risinājumu varianti. Šajā izkārtojumā var būt tiešām pārliecinātiem tiešām par labu mājokļa aizsardzību.

Kur pasūtīt mājokļa aizsardzību, lai varētu dzīvot nesatraucoties?

Skatoties apsardzes kompānijas, svarīgs faktors ir tieši tas, vai, piemēram, apsardzes uzņēmums būs gatavs uzņemties finansiālu atbildību. Pēc likuma uzņēmumam ir jāatbild par zaudējumiem, kas radās nepareizas pienākumu izpildes vai nepildīšanas rezultātā. Vēl viens svarīgs faktors būtu ātrās reaģēšanas komandas ierašanās laiks. Šim maksimālajam laika periodam ir jābūt atrunātam līgumā, savādāk nemaz nav iespējams uzstāt uz apsardzes uzņēmuma finansiālo atbildību, ja darbinieki nepaspēs atbraukt laicīgi. Eksperti apliecina, ka vidējais ātrās reaģēšanas dienesta atbraukšanas laiks ārpus pilsētas ir desmit līdz piecpadsmit min, pilsētā vēl mazāk, taču to nosaka individuāli. Obligāti izpētiet visas atsauksmes, kas var atrast par uzņēmumu, lai varētu saprastu darba gaitu un vēl esošo sadarbību ar klientiem. Uzņēmuma darba pieredze, personāla kvalifikācija un to fiziskais stāvoklis, moderns aprīkojums arī ir ļoti svarīgs atlases kritērijs.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *