Sushi un to dažādība mūsdienu pasaulē

Katrā valstī Austrumu suši pagatavošana ir pilnīgi dažāda un visbiežāk nepareiza. Tik tiešām īsti suši Austrumos jau ir svētku ēdiens, pie tam salīdzinoši dārgs, nevis ikdienas ēdiens, kā tas ir pieņemts pie mums. Sushi receptes ir uzticētas tiem pavāriem, kuri būs saņēmuši trīs gadu apmācību, jo vien tādi meistari tik tiešām saprot, kādā veidā tiek pagatavoti sushi. Vēl vairāk ir iespējama sushi piegāde tieši uz mājām, šis šodien būs pieejams gandrīz jebkurā Latvijas pilsētā. Bet nevienā citā vietā nebūs tik ļoti liels kvantums, piemēram, kā sushi Rīga vai suši carnikavā. Ikvienam būs iespēja izvēlēties starp ļoti daudziem un arī atrast labāko restorānu, kur būs pasūtīta sushi piegāde.

Cik tad atšķirīgas eksistē suši receptes?

Dažādu tipu suši pagatavošana ietver rīsu pielietošana. Kā vēl pildījums suši receptes tiešām var pielietot dažādu variāciju zivis, garneles, dārzeņus un pat augļus, kā arī garšvielas un mērces. Suši varētu atšķirties arī pēc to taisīšanas veida jeb ietīšanas tehnikas. Savukārt Hosomaki sushi atšķiras no citiem ar saviem kompaktajiem izmēriem, kas nepārsniedz 2-3 cm. Šī varianta sushi gatavošana notiek, lietojot tikai vien tipa pildījumu un suši rīsus. Visas komponentes tiek ieliktas nelielā nori lapā, bet Futomaki ir lielie suši. Tie ir gatavoti no dažnedazādiem komponentiem un iesaiņots nori. Šī suši izmērs ir līdz pat pieciem centimetriem. Uramaki suši gadījumā nori ir iesaiņots vienīgi pildījums, un rīsi paliek ārpusē, ierāmējot katru porciju. Temaki (konusi). Iespējams, ka šie suši Rīgā ir ne visur atrodami. Tie ir konusa veidā, kas pagatavots no nori lapām un arī aizpildīts ar rīsiem un jūras veltēm. Šo suši lielums var sasniegt desmit cm. Un nenoliedzami ikvienam zināmā Filadelfija, šī veida suši piegāde Rīgā jau ir ļoti pieprasīta.

Kā var izvēlēties kurā vietā pasūtīt suši un rolli piegādi uz mājām?

Patlaban populārākā droši vien būs tieši sushi piegāde, šis jau ir ātri pagatavojams kā arī labs gardums, pie tam tiešām var visiem atklāt tik ļoti atšķirīgas garšu izjūtas. Bet kurā vietā jau ir labākā suši piegāde Rīgā? Vai, piemēram, kur paēst Rīgā tiešām gardus suši vai rollus uz vietas restorānā? Bez šaubām būtiska ir restorana ēdienkarte, tur jau var izvēlēties kādu suši veidu gribās un arī ieraudzīt uzreiz cenas. Visbiežāk izdevīgāki ir tieši suši komplekti, tādēļ pirms tam, kā izdarīt pasūtījumu apskatiet piedāvājumu, un vērsiet vērību, kāda tipa sushi akcijas ir dotajā vietā. Un vienmēŗ apskatiet atsauksmes konkrēti par atrasto restorānu, tomēr, lai suši piegāde Rīgā neliek Jums vilties. Un būtiska lieta ir piegādes izmaksas, bieži vien sushi piegāde Rīgā var būt par brīvu, kad tiek pasūtīti suši un rolli uz noteiktu naudas summu.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *