Mājas būvniecība kā arī jumta uzstādīšana

Jumta konstrukcija tomēr ir viens no vissvarīgākajiem momentiem ēkas celtniecības laikā. Tad, kad būs uzstādīts jumts vai jau jumta segums, ir būtiski ievērot tehnoloģiju uz kā balstās mājas jumta uzstādīšana un kuras neievērošana varētu radīt nepatikšanas, kā piemēram, siltuma zaudējumus, noplūdi vai pat var tikt sagrauta pat jumta konstrukcija. Lai mājas jumts tiktu galā ar tā aizsardzības funkcijām, tam jābūt nekļūdīgi sataisītam, kā arī būvniecības procesā nedrīkst aizmirst par tādu lietu, kā jumta siltināšana. Ir variants izmēģināt kopnes kā īpašu dizaina variantu, gan arī kā jumta balsta funkciju.

Dažādie jumti ikviena gaumei

Kad tiek plānota mājokļa būvniecība un tās projekts, sākumā ir jāizplāno dizains, kur tiek iekļauta gan jumta konstrukcijas, gan jumta segums unn tā veids. Uz šodienu jumta konstrukcijas veidi ir diezgan daudzpusīgi, taču parasti izvēlās vienas slīpnes un vēl divu un vairāk slīpumu jumtus, kaut gan citur populāri jau ir plakanie jumti, veidojot četrstuŗveidīgus mājas dizainus. Bieži tiek pielietotas kopnes, mēģinot padarīt ēkas interjeru interesantāku. Šodien jumta uzstādīšana var būt no dažādiem izejmateriāliem, piem., dakstiņjumts ir izturīgs un ilggadīgs, kalpo līdz pat 100 gadiem,, bet plakaniem jumtiem atbilstošākais jumta segums būtu bitumena jumts, kurš ir ātri uzklājams un tam ir diezgan zema cena. Taču pirms tiks piemeklēts jumta segums, izrunājiet šo ar savu projektētāju.

Jumta kopnes vai spāres?

Gan jumta spāres, gan to konstrukcija ir no mauerlata, ka arī no tādas konstrukcijas, kura padara visu sistēmu izturīgu un stingru: šķērstieņi, statņi, bet pašas spāres izvietotas pa slāņiem. Mūsdienīgas koka kopnes var izcelties tieši ar to, ka to pamati neizjūt šīs slodzes. Kopnes pamats vienlaikus var kalpot kā grīdas sijas un atbalsta rīks. Turklāt, izmantojot diagonāles, spiedes un stiepes, speks sadalās pa visu kopni. Protams, te ir skaidri redzams, ka tieši jumta kopnes tiešām ir izturīgākas nekā jumta spāres to klasiskajā versijā, pie tam daudz lētākas. Taču šodien var būt pirkta apvienota konstrukcija jumtam, tādējādi iegūstot priekšrocības no abiem variantiem.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *