Kur labāk meklēt un kā izvēlēties riepas?

Jebkurš ir informēts, ka standartā riepu maiņa tiek veikta 2 reizes gada laikā – pavasarī un rudenī. Parasti tieši ar šādām pārdomām arī viss beidzas, turklāt reti kurš auto īpašnieks būs informēts par to, ar ko gan riepas atšķiras savā starpā, kā arī kam pievērst uzmanību, izvēloties, piemēram, vasaras riepas.

Diezgan daudziem cilvēkiem patīk tā dēvētās vissezonas riepas jeb riepas visam gadam, tā kā pastāv kļūdīgs priekšstats, ka, uzliekot šādas riepas, visas problēmas var risināt vienā rāvienā. Bet ikvienam šoferim tomēr ir svarīgi izprast, kad riepu maiņa priekš auto ir nopietni jāuztver. No auto riepu tipa jau ir atkarīgs ne vien tas, cik skaļi būs salonā, kad braucat, bet arī saķere uz ceļa un braukšanas kvalitāte!

Tie parametri, kas tieši jāzina, izvēloties auto riepas

Pats svarīgākais pirms tam kā pasūtīt auto riepas, ir izlasīt automašīnas lietošanas instrukciju. Tieši šeit ražotājs atspoguļo visas būtiskas riepu specifikācijas, kas būtiski atvieglos Jūsu meklēšanu. Kad dokumenti nebūs atrodami, iespējams izpētīt tos auto variantus, kas jau ir tirgū. Bieži vien jau tiek meklētas lētas riepas, bet ieteicams izpētīt vidējās klases eksemplārus. Šajā gadījumā iet runa par Jūsu aizsardzību, vislabāk iegādāties drošas auto riepas. Izgatavotāji piedāvā cilvēkiem kā vasaras, tā Nokian ziemas riepas un arī vissezonas variantus. Pareizu auto riepu atrašana tieši gadalaikam sniedz iespēju tikt galā ar dažādiem laikapstākļiem – sniegu, lietu, salu vai arī tvaikojošu ceļa segumu. Ziemas riepas tomēr ir diezgan mīkstas un arī elastīgas, tādēļ aukstā gaisa temperatūrā tās nepaliek cietas un trauslas. Riepu protektoros ir ļoti daudz lielu šķērsveida rievu, no kurām katra noņem pielipušu sniegu kā arī šļakatas. Vasaras riepām jau ir tipisks diezgan blīvs savienojums un laba izturība, arī saskaroties ar karstu asfaltu. Savukārt vissezonas riepas ļoti karstās gaisa temperatūrās pārāk ātri ekspluatējas, savukārt, kad tomēr ir ļoti maza temperatūra, šīs riepas paliek samērā cietas un vienlaicīgi trauslas. Optimālā gaisa temperatūra vissezonas riepu ekspluatācijai ir no 0 līdz pat +15 grādiem pēc celsija. Auto protektora zīmējums konkrēti ietekmē auto manevrēšanu un vēl vadīšanu tieši uz konkrēta ceļa, konkrētā klimatā vai laikapstākļos. Garenie bloki rakstā mazina rites pretestību, mazina trokšņa līmeni un vēl padara vadīšanu stabilu. Modeļos tieši ar dziļām un platām šķērsveida rievām, ūdens un arī dubļi efektīvāk tiek atgrūsti no riepām. Gadījumā ja parādās neskaidrības riepu atrašanā, labāk griezties tieši pie profesionāļiem.

Kur atrast auto riepas Rīgā?

Brīdī, kad tiks skatītas riepas Rīgā vai citviet Latvijas teritorijā, mēs pašu meklēšanu uzsākam internetā. Tāpēc moderns riepu serviss noteikti jau būs ar mājas lapu. Riepu maiņa parasti tiek īstenota divas reizes gada laikā, ir izcili, ja ir uz vietas arī riepu noliktava, kurā glabāt Jūsu auto riepas līdz pat pienāk brīdis tās nomainīt. Nozīmīgi, kad veikala piedāvājuma klāstā būtu ne vienīgi riepas, bet arī piemēram riepu diski, kā arī tiek piedāvāti dažādu veidu pakalpojumi, kā piemēram, ātra riepu montāža. Būtisks moments, ja būs pirktas jaunas riepas vai nomainītas uz Jūsu konkrētajai sezonai piemērotajām, būs riepu balansēšana, tā kā citā gadījumā varētu nebūt droši braukt. Vienmēr izpētiet klientu atsauksmes, šodien tiešsaistē iespējams sameklēt visu, kas savukārt Jums ļaus atrast īsto riepu garāžu. Nozīmīgi jau ir profesionāli darbinieki, kas gan mainīs riepas, gan arī rekomendēs vislabākos riepu variantus.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *