Ko tad dara Labdarības fonds un vēl citas palīdzības organizācijas?

Mūsu valstī ļaudis visbiežāk novirza naudu un dažādas lietas, kā piemēram, apģērbu, apavus. Patlaban jau ir ļoti dažādas organizācijas, kas palīdz realizēt dažāda tipa finansiālu atbalstu, tādā veidā cilvēkiem pašiem nebūs jāmeklē konkrēti tie, kuriem nepieciešama palīdzība, to jau izdarīs šāda iestāde.

Mūsu valstī ziedo ne vien parastie cilvēki, bet pat vairāki uzņēmumi un vēl lielas kompānijas piedalās ziedošanas procesā. Kādā veidā notiek ziedošanas plāns mūsu valstī? Ko dara labdarības fondi? Pilnīgi viss par ziedojumiem vai arī atbalsta īstenošanu pie mums tālāk.

Kādā veidā var palīdzēt jebkurš cilvēks?

Atbalsta plūsmas tiešām ir ļoti daudzpusīgas. Ļaudis jau var palīdzēt ne vien trūcīgiem cilvēkiem, bet, piemēram, varētu būt realizēts konkrēti atbalsts bērniem, vai arī, bez šaubām, šodien svarīgs palīdzības virziens – finansiāls atbalsts Ukrainai. Ziedot var izmantojot savu brīvprātīgo darbu. Ir ļoti daudz situāciju, kad pedagogi māca par velti. Mēs zinām arī par ievērojamiem pasākumiem, kā piemēram, “Eņģeļi par Latviju”, kura ietvaros jau bija savāktas iespaidīgas naudas summas, kuras tiek novirzītas slimiem bērniem. Visos šādos projektos, kur tiks nodrošināts atbalsts bērniem vai citam mērķim, jau var izsekot ziedojumu plūsmu. Reizēm, piemēram, gadās, kad cilvēks, kam bija tiešām vajadzīga palīdzība, neizdzīvo, šajā gadījumā ziedotā nauda būs atgriezta ziedojuma sniedzējiem vai arī novirzīta cita veida atbalstam, saskaņojot to tieši ar ziedojumu sniedzējiem. Papildus ziedojumu organizācijām, ir vēl tādi fondi, kuros tiek izmantoti dibinātāja līdzekļi, piemēram, Pjotra Avena fonds. Šis labdarības fonds Latvijā jau ir īstenojis tāda veida lielu palīdzību, piemēram, kā atbalsts medicīnai, kultūrai kā arī izglītībai. Un kā viens no vērienīgākajiem pasākumiem ir Rīga Jūrmala festivāls, kurā bija klasiskās mūzikas labāko pārstāvju koncerti.

Kā tieši pārliecināties, ka pats fonds tad ir droša ziedošanas vieta?

Mēs visi zinam, kā iespējams palīdzēt un cik tad dažnedažādos veidos. Kaut gan kā tad tiešām izdalīt īstu labdarības organizāciju un krāpnieciskās iestādes? Pats galvenais ar ko tad atšķiras savā starpā labdarības fonds jau ir tas, kad šī nav ienākumu organizācija, taču tika veidota balstoties uz sponsora naudu. Savukārt, labdarības biedrība, kura veidota ziedojumu vākšanai, būs iestāde, kur iegūst saziedotos līdzekļus un novirza tos pamatojoties uz plānu. Protams, pēc tam par to ir jāatskaitās. Meklējot vietu, kur var novirzīt ziedojumus, ieteicams, izlasīt internetā rekomendācijas. Tā kā, piem., neskaitāmās publikācijas, kur kāds lūdz pēc palīdzības, visbiežāk jau ir melīgas. Līdz ar to pirms tā, kad skaitīt skaitīt kaut kur savu naudu, labi pārbaudiet tā īstenību. Visbiežāk labdarības projektus rīko pašvaldības, dažnedāžādi uzņēmēji, volantieru organizācijas. Latvijas teritorijā viennozīmīgi cilvēki ir aktīvi attiecībā pret ziedošanu. Pievēršoties fondiem, Pētera Avena fonds, nav vienīgais šī kunga ziedojumu darbības virziens. Savukārt, pēc Dienas Bizness datiem miljardieri Mihails Fridmans un Avens Ukrainai saziedojuši 150 miljonus eiro, turklāt tie apņemas palielināt Ukrainas bankas pamatkapitālu līdz pat miljardam eiro. Šie visi piemēri ļauj ticēt, ka labdarība izdzīvos jo vienmēr un mēs vienmēr spēsim palīdzēt viens otram un citiem.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *