Kolagēns kauliem un ādai

Uztura bagātinātājs – kolagēns pēc īpašībām tomēr ir viens no visizplatītākajiem kā arī unikālākajiem proteīniem. Viennozīmīgi tas ir un būs savdabīgu “līme”, kas satur visu ķermeni kopā, nostiprinot muskuļu grupas un saistaudus. Neatņemama saišu, locītavu un kaulu daļa, tā veicina darbību, bet samazina šo organisma daļu sabrukšanu. Kopā ar elastīnu, kurš atrodams arī saistaudos, kolagēns padara audus elastīgus. Tas veicina vissvarīgāko funkciju, pateicoties kurai šis proteīns var tikt ietverts vairākās kosmētiskās procedūrās, lai saglabātu ādas jaunību, mitrumu tajā un skaistu izskatu. Kolagēna ražošana samazinās līdz ar vecumu. Jo vecāks kļūst cilvēks, jo mazāks olbaltumvielu kvantums jau tiek ražots organismā. Tāpēc uztura bagātinātāji un it īpaši kolagēna lietošana, paliek tieši par katras dienas daļu.

Priekš kam tieši dabisko kolagēnu lietot?

Visizplatītākie kolagēna tipi mūsu organismā, saskaņā ar zinatnieku redzējumu, būs pirmais, otrais, trešais, ceturtais, piektais un desmitais. Pirmais tips jau ir atrodams deviņdesmit procentos audos. Tieši tas atrodas ādā un tiek uzskatīts par pamata kaulu sastāvdaļu. Pirmā tipa dabiskais kolagēns ļauj konstruēt cīpslas, muskuļu un skeleta sistēmas saites un iekšējos orgānus. II tips ir šķiedraudu kolagēns. Atrasts skrimšļa audos, locītavās, acu apvalkā. Trešais tips ir muskuļu un arī asinsvadu sienās. Ceturta tipa olbaltums rada šūnu membrānas, kuras balsta audu šūnas, piektais tips ir uz šūnu, matu kā arī placentas virsmas, bet X tips veicina kaulu veidošanos, augšanu, locītavu skrimšļa attīstību un pārveidošanu. Uztura bagātinātāji satur visbiežāk dzīvnieku vides un vēl jūras iemītnieku dabisko kolagēnu. Liellopu kolagēnu galvenokārt pārstāv II un III tips. Viennozīmīgi šis ir piesātināts ar glicīnu un arī prolīnu, un šī veida kolagēns muskuļiem ir ideālais risinājums. Zivs produktu kolagēns (I, II, III tips) viegli uzsūcas kā arī veicina pareizu gremošanu. Tas ir efektīvākais olbaltums, kas nodrošina palīdzību ķermeņa iekšējiem orgāniem, asinsvadiem, locītavām, skrimšļiem, kauliem kā arī dermai. Līdz ar to, kad tiks izvēlēts kolagēns nagiem vai arī kolagēns muskuļiem, tad tas būs izgatavoti no jūras veltēm.

Dažādi uztura bagātinātāji interneta vietnē – kā piemeklēt?

Mūsdienu pasaulē visu varētu nopirkt onlainā, arīdzen uztura bagātinātāji ir lielā dažādībā. Kā gan atrast to īsto un vēl cik salīdzinoši daudz pielietot, ja pērkat online. Nav svarīgi, vai jau ir nepieciešams kolagēns matiem, skrimšļiem vai arī kolagēns locītavām, nozīmīgi tomēr ir izprast, kāds būtu mērķis. Profilaksei kolagēna lietošana ir pietiekama ar pieciem g, bet ādas novecošanās vai varbūt kad ir bojātas locītavas, var lietot 10 gramus ikdienu. Ķermeņa katras dienas vajadzība jau ir II tipa kolagēns 40 mg. Vidējs kurss iet trīs mēnešus. Un pat, kad nepieciešams kolagēns matiem, nozīmīga būs komponentu molekulmasa. Vērsiet uzmanību uz vitamīniem sastāvā. Kolagēna sintēze nebūs iespējama bez dažādiem mikroelementiem un arī bez vitamīniem, tādēļ ir vajadzīgs, tomēr, lai tie uztura bagātinātāji saturētu visas nepieciešamās minērālvielas, it īpaši C-vit. Kad pienak brīdis, ka vajadzīgs pats kolagēns, pirkt to var gan tiešsaistē, tā arī aptiekā uz vietas. Kaut gan bez šaubām onlainā tomēr ir vienkāršāk, tajā pat brīdī vienmēr mēģiniet uzzināt vairāk tieši par firmu un pat, ja nepieciešams vien uztura bagātinātājs – kolagēns, atsauksmes nevar aizmirst un detalizēti viņas jāizpēta.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *