PARĀDU PIEDZĪŠANAS UZŅĒMUMU DARBĪBAS VEIDI LATVIJĀ

Ar dažāda veida parādu atgūšanu nodarbojas parādu piedziņas firmas. Lai atrastu piemērotāko risinājumu saistību izpildei, iespējams saņemt dažāda veida konsultācijas. Parādniekiem ir pieejamas dažādas parādu atmaksas formas, jo viss parāda atgūšanas process notiek likuma ietvaros. Inkaso un cesijas līgumi ir populārākie parādu atgūšanas veidi.

Parādnieku par saistībām informē rakstiskā veidā un nosaka termiņu, līdz kuram summa jāatmaksā. Tiek dotas 3 nedēļas lēmuma apstrīdēšanai. Parādu vienmēr šeit ir iespējams nomaksāt pa daļām, tādēļ nevajag bīties no piedziņas uzņēmumiem, bet sadarboties ar tiem.

KĀDI IR IZPLATĪTĀKIE PARĀDU RAŠANĀS VEIDI?

Gan juridiskas, gan arī privātpersonas bieži izmanto parādu piedziņas pakalpojumu sniedzēju piedāvājumu. Ir dažādi veidi, kā var veidoties parāds un viens no populārākajiem ir neatmaksātas kredītsaistības, taču tas var notikt neapmaksātu rēķinu vai uz nomaksas pirktu preču maksājumu grafika neievērošanas gadījumos. Parādu piedziņas pakalpojumi, lai arī biežāk tiek izmantoti kā juridisku personu veids naudas atgūšanai, to var izmantot arī fiziskas personas. Nesamaksātas saistības tiek iekļautas sava veida melnajā sarakstā un radīs problēmas ne tikai kredīta ņemšanai, bet arī nomaksas preču iegādei un atsevišķu pakalpojumu saņemšanai.

KĀ PARĀDI TIEK ATGŪTI?

Parāda ārpus tiesas atgūšana ir populārākais veids, kā tiek kārtota parādu atmaksa. Otrs izplatītākais ir cesija, jeb parāda pirkšana. Ja prognozes paredz ilgstošu parāda atgūšanas procesu, tad cesija ir populārākais darījuma veids starp parādu piedziņas kompāniju un kreditoru, vienkārši nopērkot parādu, neradot zaudējumus. Ja parādnieks ir kādā no Baltijas valstīm, tad parāda atgūšana iespējam arī šādos gadījumos. Izsūtītās vēstules par parādu, telefona zvani un dažāda cita veida birokrātiskā darījuma puse paliek piedziņas uzņēmuma pārziņā. Jebkura no darījumā iesaistītajām pusēm ir ieinteresēta veiksmīgam rezultātam un gludai parāda līguma dzēšanai.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *