SADARBOŠANĀS IESPĒJAS AR PARĀDU PIEDZĪŠANAS FIRMĀM

Latvijā parādu piedziņas firmas nodarbojas ar parādu atgūšanu kreditoru labā. Gan kreditori, gan debitori tiek laipni aicināti juridisku konsultāciju saņemšanai gludākai saistību izpildei. Parādniekiem ir pieejamas dažādas parādu atmaksas formas, jo viss parāda atgūšanas process notiek likuma ietvaros. Inkaso un cesijas līgumi ir populārākie veidi, kā parāds nonāk pie parādu piedziņas kompānijām.

Parādnieks par parāda esamību tiek informēts rakstiski un piedāvāts apmaksas datums. Parādniekam ir 21 diena laika, lai lēmuma apstrīdēšanai. Parādu vienmēr ir iespējams nomaksāt pa daļām, tādēļ nevajag bīties no piedziņas uzņēmumiem, bet sadarboties ar tiem.

KAM IESPĒJAMS IZMANTOT PARĀDU PIEDZIŅAS SERVISU?

Ar parādu piedziņas uzņēmumu starpniecību ir iespējams atgūt iespaidīgas naudas summas. Parādi veidojas ne tikai neatmaksātu kredītu formā, bet arī kā nesaņemta samaksa par pakalpojumiem, nomaksā pirktām precēm un tamlīdzīgi. Pakalpojumi pieejami gan juridiskām, gan fiziskām personām, turklāt, tas darbojas arī otrādi, pie tam, pakalpojumu saņemšana ir pieejama visā Baltijā. Parādnieki tiek iekļauti melnajā sarakstā un ir apgrūtināta turpmāka pakalpojumu saņemšana, piemēram, tiek atteikti aizdevumi, pirkumu iegāde uz nomaksu un tamlīdzīgi.

KĀ UZMANA PARĀDA ATGŪŠANAS PROCESU?

Ārpus tiesas parāda atgūšanas process ir vispopulārākais. Otrs izplatītākais ir cesija, jeb parāda pirkšana. Ja parāda atgūšana potenciāli plāno būt problemātiska, tad cesija ir izdevīga tādā ziņā, ka debitora portfelis tiek pārdots parādu piedzinējam, tādējādi neradot zaudējumus. Ja parādnieks ir kādā no Baltijas valstīm, tad parāda atgūšana iespējam arī šādos gadījumos. Izsūtītās vēstules par parādu, telefona zvani un dažāda cita veida birokrātiskā darījuma puse paliek piedziņas uzņēmuma pārziņā. Veiksmīga un savlaicīga parāda dzēšanā ir ieinteresētas visas procesā iesaistītās puses.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *