MATRAČA LOMA MŪSU VESELĪBĀ.

Fizioloģiski daba ir iedalījusi, ka ik vienai dzīvai būtnei ir nepieciešams laiks savu “bateriju” uzlādei un parasti tas notiek miegā, guļus stāvoklī. Ņemot vērā to, ka šis laiks tiek pavadīts gultā, ir svarīgi izvēlēties ne tikai lielisku mēbeli, bet arī matraci, kas, patiesībā ir pats svarīgākais visā procesā. Matrača loma ir viennozīmīga – tam ir pareizi jābalsta ķermenis guļus pozīcijā un jāveicina maksimāla atpūta.

Matračus var iegādāties gan kopā ar gultu, gan atsevišķi, tam ir jābūt tieši tādam, kādā personai būtu ērti pavadīt 7 stundas guļus stāvoklī. Ja konstanti jūtamies noguruši pat pēc daudzām miega stundām un visādi citādi gulta vairs nešķiet tik vilinoša kā agrāk, ir skaidrs, ka jāmaina matracis. Matraču cenas pirmajā mirklī var šķist mazliet augstas, taču nevajag aizmirst, ka tas tiks lietots katru dienu un daudzus gadus no vietas.

VAI IR MATRAČI BEZ ATSPERĒM IR LABĀKI?
Nemaz ne tik sen pircēju izvēles iespējas matraču iegādei bija nelielas. Veikalos varējām atrast porolona atsperu maračus, kuru kalpošanas laiks nebija pārāk ilgs un tie arī nebija pārāk ērti. Atsperes mēdza deformēties un porolons ar laiku tika izgulēts un matracis palika neērts, pavisam noteikti ne vairs ergonomisks ar ortopēdiskām īpašībām. Mūsdienās pieejamie bērnu matrači ir no moderniem materiāliem, galvenokārt memory foam putām, speciāliem atsperu blokiem, kokosa un lateksa šķiedrām. Matračiem ir noņemams virsējais apvalks, kas to kopšanu padara maksimāli vieglu un ērtu.

VAI LATVIJĀ RAŽOTIE MATRAČI IR ERGONOMISKI PAREIZI?
Cenas un kvalitātes līdzsvaram vajadzētu būt noteicošajam matrača izvēlē, taču daudzi izvēlas lētākos variantus un rezultātā neiegūst labu preci. Varam apgalvot, ka papildus šim kritērijam, ir vēl kāds, ko daudzi uzskata par ekstru – matrači ir ražoti Latvijā. Matrači, kas ražoti Latvijā ir pieejami gan mazākos, matrači gultām domātos izmēros, gan lielos izmēros. Gan dīvāni un gultas, gan matrači ir augstākās kvalitātes Latvijas meistaru ražojums un kalpo daudzus gadus. Ņemot vērā plašo materiālu daudzveidību un izmēru klāstu, varam apgalvot, ka atradīsiet savu ideālo matraci par ideālo cenu. Visi matrači ir tendēti uz slodzes mazināšanu mugurai, asinsrites uzlabošanu un pareizu ķermeņa pozicionēšanu guļot.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *