LATVIJĀ RAŽOTS KURINĀMAIS KRĀSNĪM, PLĪTĪM, KAMĪNIEM UN DAŽĀDIEM APKURES KATLIEM.

Ja domājam par kurināmā sagādāšanu, allaž der atcerēties teicienu par to, ka ragavas vislabāk taisīt vasarā un ratus ziemā. Tekošās apkures sezonas noslēgums ir labākais laiks, kad sākt domāt par nākošo apkures sezonu, kas sāksies rudenī, jo var laikus lemt par uzlabojumiem apkures sistēmā un iegādāties jaunu kurināmā kravu.

Ja izvēlaties telpu apsildi ar malkas kurināmo, tad pavasara beigas un vasaras sākuma būs piemērotākais laiks tā iegādei, jo malka, visticamāk, būs kārtīgi jāizžāvē. Laicīgi jāiegādās ne tikai malka, bet arī citas kurināmo materiālu alternatīvas. Briketes un granulas ir vēl viens populārs apkures materiālu veids, ar kuru palīdzību mājokļos tik uzturēts siltums un arī siltais ūdens.

Uzzini vairāk – https://eccal.eu/produkta-kategorija/granulas/

SILTUMSPĒJĪGS KURINĀMAIS 21.GADSIMTĀ.
Ja ņem vērā to, ka gan granulas, gan briketes abas tiek ražotas no skaidām, tad kurināšanai var izvēlēties to, kas šķiet efektīvāks un piemērotāks apkures iekārtas veidam. Visi zina to, ka malkai ir jābūt sausai, taču kādām īpašībām ir jāpiemīt granulām un briketēm? Viena no galvenajām īpašībām ir obligāts blīvums, jo tā ir norāde uz kvalitāti. Ja brikete rokās paņemot sadalās un plīst, tad tā nav gana kvalitatīvi sapresēta un ātri izdegtu. Labi sapresētas briketes un granulas ir ar lielu siltumuzturēšanas spēju un nemaksā nemaz tik ļoti dārgāk par malkas kravu, turklāt efekts būs lielāks. Attiecīgi variants ir izdevīgāks. Pie tam malka ir jāsagādā gana laicīgi, jo, lai to varētu pienācīgi izmantot visu ziemu, tās mitrums ir jāsamazina līdz 20%. Daudziem būs pārsteigums, bet nozīme ir arī tam, kādas formas kurināmais tiek izmantots krāsnīs. Piemēram, apaļas formas kurināmais – gan briketes, gan malkas, izdegs ātrāk. Daudzi, kur izmanto krāsns apkuri, dod priekšroku arī kurināšanai ar briketēm, tikai šādā gadījumā ir nedaudz jāuzmanās, lai krāsni nepārkurinātu. Tas ir tādēļ, ka brikešu siltumspēja ir pusotru reizi augstāka kā malkai. Taču, ņemot vērā brikešu sausumu, jāpaslavē tas, ka ar šādu kurināmo netiek nodarīta skāde dūmvadam un tas aizsērē mazāk.

KOKSKAIDU BRIKETES KĀ ALTERNATĪVS KURINĀMAIS MĀJOKĻOS.
Ja vēlaties izmantot granulas kā kurināmo, vislabāk ir uzstādīt speciālu granulu katlu. Briketes ir universālākas, jo ar tām var kurināt arī krāsni un kamīnu. Presētās briketes un granulas un to apkures katlu sistēmas mūsdienās ir ērtāks risinājums telpu apkurei ziemā. Vaicāsiet, kādēļ tā? Jo tie ir ērtāk izmantojami un salāgojami ar mūsdienu cilvēku dzīves ritmu, jo reti kuram ziemā ir laika kurināt krāsnis visas dienas garumā, lai telpā uzturētu vienmērīgu siltumu. Tas bija ērti un pašsaprotami laikos, kad vienmēr kāds atradās mājās un varēja to darīt, taču mūsdienās, pārnākot vakarā no darba, gribas ieiet siltā istabā, nevis vēl kurināt krāsni un gaidīt līdz telpas uzsils.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *