Ar ko tad izceļas moderns autoserviss šobrīd?

Mašīna tieši tā kā cilvēka ķermenis agrāk vai vēlāk zaudēs pozīcijas dēļ vecuma un tad būs nepieciešams remonts. Aktīvi lietojot transportu, tas var novest pie balstiekārtas, motora vai elektriskās vadības svarīgāko darba elementu nolietojuma. Ja ir tāda iespēja, tad arī jau var saviem spēkiem labot automašīnu. Tomēr visbiežāk laika, iespēju un gribēšanas trūkums liek arī mašīnu entuziastam meklēt palīdzību, šajā gadījumā iet palīgā autoserviss Rīgā un citur Latvijā. Bieži vien autoservisa izvēlēšanās ir diezgan grūts darbs, kuram nepieciešama kompetenta kā arī praktiska pieeja. Nav jāskrien un jāvadās tieši uz mazām izmaksām, jo var notikt, ka auto serviss var piedāvāt nekvalitatīvu darbu. Servisa izlase diezgan bieži pārvēršas par īstu loteriju auto saimniekam.

Kā tieši dalās autoservisi?

Visi servisi var būt iedalīti trīs lielās grupās – oficiāls dīleru serviss, daudzu auto brenda marku servisi vai privātie autoservisi un privātas garāžas, kas nav nekur reģistrētas.
Jebkurš automašīnu tirdzniecības uzņēmums kvalificējas kādā vienā konkrētā automašīnu markā. Tās jau ir uzticamas firmas, kas aizņem 17% servisu tirgus daļu. Tāds autoserviss pielieto vienīgi oriģinālas rezerves daļas un speciālu kvalitatīvu aprīkojumu. Lai uzsāktu auto tehnisko apkopi, katrs oficiāls autoserviss būs akreditēts un arī ir saņēmis attiecīgu sertifikāciju, kā piemēram, sertificēts lexus autoserviss vai BMW serviss. Sazinoties ar tādu servisu, Jūs bes šaubām saņemsiet augstas kvalitātes servisu pie tam ar garantiju jebkura veida darbam. Taču šādu uzņēmumu pakalpojumi nav īsti lēti un izdevīgi.
Daudzu brendu auto servisos būs veikts auto remonts neatkarīgi no tā valsts, markas un izlaišanas gada. Visbiežāk tādas organizācijas piedāvā arī garantijas servisu un pilda kvalitatīvu remontu. Protams, tas varētu būt, piemēram, sertificēts toyota serviss, taču tas nav markas pārstāvniecība. Un arī, protams, šajā gadījumā darba izmaksas būs tiešām mazākas nekā pie dīlera. Tāds autoserviss Juglā sastopams, vai arī citā Rīgas mikrorajonā un te iespējams saņemt tādus pakalpojumus, kā riepu montāža un balansēšana, auto diagnostika, protams, arī pats auto remonts uc. Tāda veida autoservisi aizņem ap 31% no kopējā tirgus.
Visbeidzot pastāv auto remonts, kas izpildīts kaut kādā garāžā, kas parasti ir maza darbnīca, kurās strādā dažādi cilvēki. Šajās vietās automehāniķis var būt ar pieredzi kā arī lietpratīgs, taču bez nepieciešamās izglītības, pie tam atrast lietpratēju tomēr ir ļoti grūts uzdevums. Parasti tādās garāžās tiks izdarīts sliktas kvalitātes auto remonts. Tajā pašā laikā nebūs piedāvātas nekādas garantijas, bet izmaksas šeit, visticamāk, būs zemākas.

Galvenie faktori, kas tad ietekmē autoservisa izvēli

Svarīgākie faktori, kuri jāņem vērā veicot servisa izvēli:
1)Tehniskais aprīkojums – bez noteikta inventāra komplekta nemaz nav iespējama profesionāla auto diagnostika vai arī parasta riepu montāža un balansēšana. Tāpēc vienmēr uzziniet, kāda tipa pacēlājs un cita veida aprīkojums ir servisā, tādā, kā piemēram, sertificēts lexus autoserviss;
2)Darbinieki – Profesionāls automehāniķis ir kvalitatīvu pakalpojumu pazīme. Kad darbiniekam pat nav vienkāršāko iemaņu vai arī tam pat smagi saprast avārijas cēloni, labāk neriskējiet! Pat, kad Jums vajadzīgs auto elektriķis, jo šodien jaunās mašīnas būs ļoti atkarīgas tieši no elektronikas tajā.
3) Auto detaļas – noskaidrojiet tieši par palīgmateriāliem kā arī izvēlētajām detaļām. Iegaumējiet, kad sliktas kvalitātes rezerves daļas uzstādīšana, pēc laika jau var izraisīt nelabojamas sekas mašīnai.
Jāapzinās, ka kvalitatīva servisa izvēle ir Jūsu drošība un gara mašīnas mūža garantija. Noskaidrojiet draugu rekomendācijas un izvēlieties centrus, kur būs atbildīgi tieši par sniegto pakalpojumu kvalitātes līmeni.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *