Gribat gudri apsveikt Līgu ar vārda dienu – internetā atrodams liels klāsts ar dažādiem dzejoļiem

Ziema ir galā un nāk klāt Vasarsvētki. Mums visiem kalendārs jau sāk ziņot par to, kam ir vārda dienas augustā vai jūlijā. Pie tam jūnijā mēs sagaidīsim vēl vienus samērā gaidītus svētkus – Jāņus un Līgo dienu. Tie jau ir tādi svētki, kas izsenis Latvijā bija ļoti mīļi un arī gaidīti, tas bija saistīts ar dažādiem mistikas sakāmvārdiem un vēl paražām. Kaut gan arī mūsdienās mēs visi priecīgi atzīmējam gan arī Vasaras svētkus, tā arī Jāņu dienu. Kaut gan šāda veida notikumi iet pavadībā ar ritmiskām dziesmu skaņām un arī skanīgiem dzejoļiem. Kurā vietnē tad to visu, lai atrod? Mūsdienās, gan nerātni Jāņu pantiņi, gan Līgo dziesmas vārdi, sastopami dzejoļu portālu mājas lapā, kurā bez tam eksistē komfortabls instruments dzejoļu meklēšanā.

Lielisks sveiciens Jāņos – kāds var būt tas labākais?

Šobrīd tiešām nevienu nepārsteigsi un visiem pazīstamie Līgo dzejoļi vai tautasdziesmas jau ir apnikuši. Kā tad pārsteigt šinīs līksmajos svētkos? Eksistē dažādi smieklīgi Līgo pantiņi un mīļi dzejoļi Māmiņu dienā, kaut gan šos visbiežāk interneta plašumos ne tik vienkārši atrast. Protams, labāk būtu doties tādā mājas lapā, kurā jau ir ērts instruments, kurš palīdz izvēlēties, piemēram, nerātni Līgo pantiņi vai arī dzejoļi Mātes dienā bērniem. Viennozīmīgi tas ir gan ērti, gan vienkārši. Arvien vairāk cilvēki mēģina atrast, ko neparastu un arī interesantu, šajā gadījumā var izcelties, piemēram, ar to, ka pastāsta, kas ir Vasarsvētki. Turklāt tagad tas viss atrodas vienā vietā, kas jau ir diezgan parocīgi mūsdienu cilvēkam.

Līgo dienas ticējumi vai Jāņu paražas, kam pievērst vērību vai kur skatīt?

Nāk klāt Līgo svētki un galvenais, ko cilvēki mēģina atrast tad ir šie Līgo dzejoļi. Tomēr vecmammas šos svētkus uztver nopietnāk un būtu priecīgas, ja mēs ievērotu kādas tradīcijas saistībā ar šiem svētkiem. Kādas Līgo tradīcijas varētu būt pazīstamākās? Viennozīmīgi, to visu var uzzināt novēlējumu krājumu portālos. Pastāv arī tādas vietas, kurās var uziet Bērnu dienas dzejoļus un lasīt vairāk par to, kas tad ir Vasarsvētki, ticējumi saistībā ar šiem svētkiem un daudz citu interesantu lietu. Tādēļ, kad būs meklēti Līgo vai pantiņi Jāņos, varētu ieteikt tikai tādu vietu, kurā būtu viss – sākot, piemēram, ar bērnu dzejoļiem un pabeidzot ar informāciju par svētkiem, paražām un svētku kalendāru.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *