Autoserviss- kā atrast uzticamu?

Katrs automašīnas saimnieks, atdodot savu automašīnu remontam vai apkopei, uztraucas par to vai pakalpojums izpildīts kvalitatīvi. Patiešām, tieši no tā, cik profesionāli būs realizēts Jūsu “dzelzs drauga” auto remonts, ir atkarīgs tā kalpošanas laiks un, pats galvenais, cilvēka drošība braukšanas laikā. Brīdī, kad tiek meklēts autoserviss Rīgā vai arī jebkādā citā Latvijas pilsētā, liela daļa izvēlās pēc pakalpojumu izmaksām. Viens cenšas uziet pakalpojumu klāstu ar zemu cenu politiku, cits, gluži savādāk, koncentrējas uz to, ka dārgāks autoserviss ir un būs vislabākais. Bet, kas ir tas galvenais uz ko lūkoties, neviens nemaz nezina. Šajā gadījumā mēģinam uzzināt vairāk par to, kāds auto remonts tiek piedāvāts, kā labs auto elektriķis atšķiras no slikta, un vēl pēc kā tad vadīties meklējot servisu. Labā auto servisā ir plašs piedāvājumu klāsts- no savirzes regulēšana līdz smalkam auto elektronikas remontam.

Autoservisu dažādība

Visi autoservisi jau ir dalīti 3 pamata grupās – oficiāls dīleru serviss, vairāku automašīnu brenda marku autoservisi vai tā sauktie privātie servisi un visbeidzot privātas garāžas, kas nav nekur reģistrētas.
Katrs automašīnu tirdzniecības uzņēmums kvalificējas kādā vienā noteiktā mašīnas brendā, dažreiz divās, taču tad tās ir tehniski līdzīgas. Tās ir uzticamas organizācijas ar 17% tirgus daļu. Tāds autoserviss pielieto vien oriģinālās detaļās, kā arī īpašu profesionālu aprīkojumu. Lai sāktu darbu pie automašīnas tehniskās apkopes, jebkurš oficiāls serviss būs akreditēts kā arī saņem attiecīgu sertifikāciju, piemēram, sertificēts lexus autoserviss. Sazinoties ar dīlera automašīnu servisu, Jūs noteikti saņemsiet augstas kvalitātes servisu ar garantijām jebkāda tipa pakalpojumam. Tomēr šādu organizāciju pakalpojumi nav lēti un izdevīgi.
Vairāku zīmolu auto servisos būs izdarīts auto remonts neatkarīgi no valsts, markas un izlaišanas gada. Bieži vien šādas organizācijas sniedz arī garantijas servisu un veic labu remontu. Protams, tas varētu būt, piemēram, sertificēts toyota autoserviss, bet nav šo auto dīleris. Un arī, bez šaubām, šajā gadījumā darba izdevumi būs tiešām mazākas nekā pie izplatītāja. Šāds autoserviss Juglā atrodams, vai arī citā Rīgas mikrorajonā kā arī šeit var pasūtīt tāda veida pakalpojumus, piemēram, kā auto diagnostika vai riepu montāža un balansēšana, gan arī pats remonts uc. Tādi autoservisi aizņem ap 31% tieši no kopējā tirgus.
Un ir auto remonts, kas izpildīts kaut kādā garāžā, kura parasti būs neliela darbnīca, kurās darbojas dažādi darbinieki. Šeit automehāniķis var būt pieredzējošs kā arī lietpratīgs, bet bez vajadzīgās izglītības, turklāt sameklēt speciālistu jau ir ļoti smags uzdevums. Parasti šādās garāžās tiks veikts sliktas kvalitātes auto remonts. Tajā pašā brīdī netiks piedāvātas jebkādas garantijas, taču cenas te, bez šaubām, būs zemākas.

Ieteikumi servisa izvēlē

Kad tiks meklēts autoserviss Juglā vai jebkādā citā rajonā, nedrīkst lūkoties tikai uz pakalpojuma izmaksām. Būs nepieciešams novērtēt autoservisa meistaru kvalifikāciju un nepieļaut, kad Jūsu auto diagnostika tiek realizēta neprofesionālā garāžas darbnīcā. Labākajā gadījumā būs iztērēta nauda un laiks. Vissliktākajā – būs vajadzīgas jaunas detaļas vai auto. Te ir optimālā shēma – līdz brīdim, kamēr eksistē garantijas periods, auto apkope un remonts jaīsteno tieši pie dīlera. Bet pēc garantijas serviss nav izdevīgs, kā arī tam jau nemaz nav lielas jēgas. Un labāk būtu griezties pie lieliem servisiem, kas var klasificēties, piemēram, kā sertificēts lexus autoserviss. Kas tad attiecināms uz servisiem privātajās garāžās, to pakalpojumus varētu izmantot vienīgi tad, kad būtu kāds savs uzticams automehāniķis vai auto elektriķis, Savādāk labāk būtu atrast citu uzņēmuma klientu atsauksmes, tā kā arī slikti veikta riepu montāža un balansēšana var arī novest pie bīstamas situācijas uz ceļa.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *