Ēkas būvniecība kā arī jumta uzstādīšana

Jumta konstrukcija tomēr ir viens no svarīgākajiem momentiem mājas būvniecības laikā. Tad, kad tiek uzstādīts jumts un jumta segums, ir svarīgi ievērot tehnoloģiju uz kā tad balstās pati jumta uzstādīšana, turklāt kuras neievērošana var radīt nepatīkamus momentus, piemēram, siltuma zaudējumus, ūdens tecēšanu mājā vai pat var tikt sagrauta visa jumta konstrukcija. Lai mājas jumts tiktu galā ar tā aizsardzības darbībām, tam ir jābūt nekļūdīgi uzbūvētam, kā arī celtniecības procesā nedrīkst aizmirst par tādu lietu, kā jumta siltināšana. Šodien ir variants izmēģināt koka kopnes gan kā dizaina elementu, gan kā jumta konstrukcijas balsta funkciju.

Atbilstošākā jumta konstrukcija

Šodien jumta konstrukcijas veidi eksistē ļoti dažādi, taču vispopulārākie mūsdienās tad ir vienslīpnes un arī jumti ar diviem slīpumiem. Turīgākiem klientiem patīk jumta konstrukcija pēc franču stila, kas parasti ir mansarda jumts, tā kā šajā gadījumā var tikt ierīkota vēl viena vieta priekš istabas bēniņos. Tātad šeit jumta siltināšana ieņem pirmo vietu. Visi redzam, ka sērijveidu dzīvokļu mājām ir plakani jumti, šeit jumta segums pārsvarā ir no modificētā bitumena. Turpretim specifiskāka jumta konstrukcija pieprasa cita tipa segumu, piemēram, lielisks variants būtu dakstiņjumts. Šis jumta segums būs izturīgs pret jebkāda veida vides faktoriem kā arī ilgi kalpo līdz pat 100 gadiem.

Kopnes Jūsu mājā

Pašas jumta kopnes jau ir tāda jumta konstrukcija, kas savā starpā apvienojas kopā ar plaksnēm no tērauda, tādējādi iegūstot izturīgu konstrukciju kā arī būs ietaupīta pati koksne. Koka kopnes taisa no izkaltētas koksnes un tās konstrukcijas apstrādā ar aizsarglīdzekļiem, padarot kopnes ilgmūžīgas un ugunsizturīgas. Bet, jumta spāres prasa trīs reizes vairāk koka, padarot kopnes par labu alternatīvu. Kopnes parasti ir ka viegli uzliekamas, gan arī spēcīgas, un šāda jumta konstrukcija tiek pielietota gan dzīvojamās mājās, tā arī ražošanas ēkās un saimniecības ēkās.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *