Atrodam metāla durvis mājai vai dzīvoklim

Pat nav nozīmīgi vai, piemēram, tās tiek ārdurvis dzīvoklim vai privātmājām, viņām tomēr ir jāatbilst stingriem izturības nosacījumiem, jāsekmē augsts drošības līmenis, un arī jācenšās novērst ļaunprātīgas ienākšanas mēģinājumus. Kā arī gan ārdurvis dzīvoklim, gan mājai jābūt ar atbilstošām siltuma noturīgām īpašībām, ergonomiku, parocīgumu, kā arī jāvar aizsargāt no ielas trokšņiem. Turklāt ārdurvis privātmājām būtu tāda veida mājas daļa te, kam būtu jābūt vizuāli pievilcīgai, tā kā ​​tās ir ikvienas mājas seja. Durvīm, kā dizaina elementiem, izcili jāiekļaujas kopējā interjerā un jāsaskan ar mājas kopējo stilu.

Ārdurvis dzīvoklim – pieejamie varianti

Izskatīsim trīs galvenos tipus: koksnes, plastmasas, metāla. Jebkurš no tiem atbilst savām funkcijām. Kādus tad funkcijas ārdurvis dzīvoklim var īstenot: aizsardzība pret iebrucējiem, siltumizolācija un trokšņu absorbācija, iekšējais un ārējais dizains.
Pvc ārdurvis visbiežāk tiek uzliktas komerciālās telpās vai arī kā 2. ārdurvis dzīvoklim vai privātmājai. Dažādos veikalos, tirdzniecības centros plastmasas ārdurvis pilda tikai “aizvēršanas un atvēršanas” funkciju. Plastmasas ārdurvis jau ir vieglas, tādēļ tās būs ērti vērt vaļā arī bērniem un veciem cilvēkiem. Kā vēl viens plus būs tas, ka tādas ārdurvis jau ir lētas.
Kādreiz dzīvokļos bija uzstādītas koksnes durvis. Šodien no koksnes pamatā ir ārdurvis mājām. Tās var būt lētas durvis no priedes, kas netiks galā no vides izraisītajam sekām vai iebrukšanas mēģinājumiem. Vēl viena iespēja eksistē durvis, kas taisītas no spēcīgiem ozola vai alkšņa masīviem. Bet arī šīs versijas nevarēs salīdzināt ar to, kā pret ielaušanos cīnās metāla durvis.
Metāla durvis mājai vai arī dzīvoklim, šodien būtu visizplatītākais variants. Šis jau ir saistīts ar faktu, ka tieši viņas pilda visas funkcijas: siltuma izolāciju, trokšņa izolāciju, drošību, estētisko izskatu. Tajā pašā laikā eksistē gan ekonomiskās, tā arī premium līmeņa durvis ikvienai gaumei un makam. Dzelzs durvis var izvēlēties arī ar dažnedažādu vizuālo izskatu – no klasiskā dabīgā koka līdz minimālismam vai high-tech. Metāls būs spēcīgs materiāls, jo tur atrodot labas slēdzenes metāla durvīm, tās var droši aizsargāt mitekli tieši no ielaušanās.

Kā var gudri atrast tās īstās durvis?

Mūsdienu būvmateriālu un būvniecības pakalpojumu noieta tirgus ir neapšaubāmi pārpildīts jau ar milzīgo piedāvājumu, kādas tad var būt ārdurvis dzīvoklim vai privātmājām. Tanī pat brīdī var novērot visplašāko cenu diapazonu, dažādus izejmateriālus, diezgan dažnedažādas durvju slēdzenes un stili. Nolemt, kādas tieši durvis dzīvoklim ir piemērotākās, nemaz nav vienkārši. Galu galā, iegādājoties, jāņem vērā:

  • drošība;
  • trokšņu absorbācijas vai siltuma izolācijas īpašības;
  • ārējais dizains;
  • izturība pret ietekmi;
  • atbilstoša cenu aprēķināšana.

Durvīm jābūt viegli izmantojamām, viegli veramām ciet un atveramām, kā arī jānovērš spontāna atvēršanās, kad durvju slēdzene ir neaizslēgta. No konstrukcijas elementiem īpaša uzmanība jāvērš ārdurvju vērtnēm, kopējam konstrukcijām, eņģēm un iebūvētās actiņas ierīcēm, un arī svarīgas jau ir slēdzenes metāla durvīm vai arī pavisam cita veida durvīm.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *