Jumta konstrukcija, kas varēs kalpot ilgus laimīgus gadus

Brīdī, kad būvniecības posms nokļūst pie tik būtiska momenta, kā mājas jumts, tomēr ir jānodrošina pastiprināta uzmanība tāda veida posmam kā jumta segums. Mūsdienas mājas jumts īsteno ne vien aizsardzības funkciju miteklim, bet arī ir tās skaistuma sastāvdaļa. Tagad eksistē tik daudz daudzpusīgi jumta konstrukcijas veidi, kad raibs paliek gar acīm. Savukārt, kopnes jau var stiprināt ne vienīgi, kā ārējās mājas konstrukcijas elementus, taču varētu būt izvēlēts kā moderns interjera elements.

Vairāk uzziniet – https://freimans.com/lv

Slīps vai pat plakans jumta veids, kas ir atbilstošākā izlase?

Visbiežāk sastopamie jau ir divslīpju un mansarda jumti, protams, pastāv arī vienas slīpnes un maju četrslīpju jumti, un protams arī vairāku veidu apvienojumi. Neparastu mājokļa vizualo izskatu var iegūt, kad jumta konstrukcija ir plakana, taču šeit būs ļoti daudz kopšanas pasākumu, tādēļ, ka dažāda veida nokrišiem nebūs aizplūšanas ceļu, kaut gan jumta uzstādīšana un siltināšana var būt izdevīgākā. Taču ir arī tik neparasti kumta konstrukcijas veidi, piemēram, kā piramīdas veida jumts, kas līdzinās sava veida piramīdai. Minētais veids visbiežāk ir pielietots piemēram, kā dizaina jumta papildinājums. Nākamais neparastais variants jumta izskatam ir asimetrisks jumts, kurā vienmēr ir viena īsa puse un gara otra jumta puse. Ir jāapzinās, jo jumta veida uzbūve būs grūtāk realizējama, jo bez šaubām jumta uzstādīšana būs dārgāka. Tā kā tieši uz neraksturīgajām jumta sastāvdaļām, būs vajadzīgs arī vēl, piemēram, papildus kopnes.

Jumta segums Jūsu mājoklim

Kad izvēlaties tādu opciju, piemēram, kā jumta spāres, ir jāsaprot, ka jumta uzstādīšana būs ļoti darbietilpīga. Jumta konstrukcija tiek mērīta, uzstādīta un vēl zāģēta jau uz vietas celtniecības objektā. Tādi jumta konstrukcijas veidi var tikt pielietoti vienīgi mazos projektos, līdz 6 metriem. Jumta spāres pieprasa nesošās sienas, pie kurām tās tiks stiprinātas, kaut gan tiešam kā liels pozitīvs moments jau ir tas, ka pašas jumta spāres var būt pielāgotas uz vietas ēkas specifikai. Bet kopnes izceļas ar savu labo kvalitāti, tā kā to ražošanā pielieto īpašu programmatūŗu, bet pašu kopņu izveidē tiek izmantots pilnīgi automatizēts darbību komlekss, kas izslēdz kļūdas. Ēka var būt bez tik nepieciešamām nesošam sienām, kas piedod ekonomiju projektam. Jumta kopnes ļauj bez ierobežojumiem plānot un pat pārplānot projektu, un vēl jumta uzstādīšana būs viegli izdarāma un saprotama. Visbeidzot šī varianta jumta uzstādīšana ir ļoti ātra, kā piemēram, lai uzstādīt parastu māju, kopņu uzlikšana var aizņemt no 1-2 dienām.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *