Jumta spāres kā arī pārējās jumta konstrukcijas mūsu mājoklim

Jumta konstrukcija kā arī tieši jumta segums jau var būt tik dažāds, ka bieži vien apmulsina nepieredzējušos celtniekus tikai ar to dažādību. Skatoties, kādi tieši pastāv jumta konstrukcijas veidi, pašmāju būvniekam uzreiz būs neiespējami noteikt, kas konkrēti var būt nepieciešams nākotnes mājas jumtam un, ko ir lietderīgi pielietot konkrēti Jūsu variantā. Turklāt cilvēki grib, lai jumts ir ne vienīgi pievilcīgs, bet, protams, arī stiprs, drošs un atbilstu jebkurām normām. Vizuālā noformējuma daudzpusība sniedz iespēju projektētajam likt lietā iztēli un tādējādi realizēt jebkāda veida visneparastākos projektus.

Ieskaties piedāvājumā – https://freimans.com/lv/jaunumi/

Kurš var būt Jūsu majas jumts?

Jumta forma, kuru visbiežāk mēs redzam sev apkārt ir divslīpju jumts, tas atšķiras tieši ar praktisku izmantošanu, saprotamu uzlikšanu kā arī šim variantam būs piemērots jebkurš jumta segums. Pieprasīts mūsdienās ir arī mansarda tipa jumts, kur ir 4 plaknes uz katru pusi mājai divas. Šis tips būs tik populārs, tā kā tiek atrasta papildus telpa. Saimniecības būvēm parasti izmantota jumta konstrukcija būs vienas slīpnes, taču šo veidu nepielieto lielām ēkām. Amizanta un ļoti sarežģīta konstrukcija ir četrslīpju jumts. Jumta uzstādīšana ir vienkārša, bet kopšanā sarežģīts ir plakanais jumts. Mājas jumts dažreiz paredz dažnedažādu formu savienošanu, tādējādi padarot objektu pamanāmu un vēl individuālu.

Jumta konstrukcija – koka kopnes vai arī spāres

Pastāv daudz dažādu tipu konstrukcijām, kas atšķiras savā starpā pēc jumta veida vai pēc tā kāds būs jumta segums, vai kā tad tiks veikta jumta siltināšana. Parasti izvēlās tieši jumta spāres, taču šis variants jau ir pieņemams gadījumos, kad paredzēta jumta uzstādīšana ēkai līdz sešiem metriem. Tā kā jumta spāres tiek taisītas tikai uz objekta, tas paņem ilgu laiku pie tam svarīga profesionālu klātbūtne. Bet koka kopnes tiek izveidotas ražotnē un tad tiek atvestas gatavā veidā. Tādējādi jumta uzstādīšana kļūst par saprotamu un ātru darbu. Koka kopnes tiek pielietotas ne vienīgi dzīvojamo māju būvniecībā, bet arī, piemēram, lielu noliktavu un angāru jumta likšanā.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *