KĀ SAMEKLĒT DARBU INTERNETĀ?

Pats galvenais darba meklētājam ir izzināt noderīgu veidu, kā tikties ar savu nākošo darba devēju, tālab pēdējos gados kļuvis aktuāli darba sludinājumus publicēt interneta vidē, lai iegūtu lielākas auditorijas uzmanību.Online ir iespējams sameklēt vakances ne tikai darbam mūsu valstī, bet arī ārpus Latvijas robežām, kas joprojām ir aktuāls segments ļoti daudziem darba meklētājiem. Darba vakances ir iespējams atrast arī speciālos, nozaru saitos, sludinājumu serveros  kā arī sociālajos tīklos, kas mūsdienās ir kļuvis par vienu no optimālākajiem veidiem kā iegūt mērķauditoriju.

Uzzini vairāk – https://www.cvmarket.lv

CV UN MOTIVĀCIJAS VĒSTULES TIEŠSAISTĒ.

Daudziem darba devējiem ir obligāta prasība savam CV pievienot motivācijas vēstuli.. Laiks, kas iztērēts visu nepieciešamo dokumentu pareizai noformēšanai, nekad nav iztērēts velti, tādēļ aicinām to neuztvert kā nevajadzīgu formalitāti. Ērtākais veids kā izvedot visus nepieciešamos dokumentus precīzi un korekti, ir izmantjot motivācijas vēstuļu un CV online veidošanas vedņus. Jebkuram darba devējam un arī darba ņēmējam ir svarīgi, lai visu dokumentu aizpildīšana ir notikusi korekti un darba ņēmējs un arī darba devējs tam pieiet ar atbildību. Motivācijas vēstuļu nepieciešamība ir nenovērtēta prasība, jo tā ir pirmā iespēja darba meklētājam sevi pasniegt darba devējam un, savukārt, darba devējam tā ir iespēja iepazīties ar kandidāta prasmēm. Maldīgs ir uzskats, ka CV un motivācijas vēstules neviens nelasa un to saturs netiek ņemts vērā, jo darba devējam ir svarīgi uzzināt par topošā padotā stiprajām pusēm, kas ir saistītas ar aktuālo vakanci.

 

DARBA OPCIJAS LIELĀKAJĀS PILSĒTĀS KĀ ARĪ REĢIONOS.

Darbs ir vienlīdz nepieciešams visos Latvijas reģionos, tādēļ nav iespējams izdalīt to, kur tas tiek meklēts visvairāk. Gan darbs Rīgā, gan darbs Valmierā, gan darbs Talsos vai Liepājā ir vienlīdz aktuāls un nepieciešams. Jaunas vakances var atrast ik dienu, it sevišķi lieākajās Latvijas pilsētās, tādēļ iespēju strādāt netrūkst. Lai lieki netērētu savu un darba devēja laiku, un arī palielinātos iespēja vakanci iegūt sev, visus nepieciešamos dokumentus ir nepieciešams aizpildī korekti, lai par sevi radītu vislabāko iespaidu un palielinātos iespēja saņemt aicinājumu un darba interviju, vai tikt nākošajā kārtā. Labs pirmais iespaids noteikti būs izveidots, ja visi vajadzīgie dokumenti tiks aizpildīti un iesniegti korekti.

 

KĀ PĀRLIECINĀTIES PAR VAKANČU DEVĒJA NOLŪKIEM ĀRPUS LATVIJAS ROBEŽĀM?

Joprojām netrūkst to, kuri vēlas strādāt ārzemēs. Mūsdienās ārzemju darba piedāvājumi ir kļuvuši drošāki un patiesāki, kā piemēram, pirms gadiem desmit, kad sākās lielais aizbraukšanas bums, jo tehnoloģijas palīdz ātru vien uzzināt par darba devēju visu nepieciešamo informāciju ne tikai Latvijā, bet arī ārzemēs. Šāda tipa darba piedāvājumus ir iespējams atrast gan vakanču portālos, gan sociālajos tīklos un cita veida sludinājumos.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *