2019.gada sporta aktualitātes

Šis gads sportā ir dāsns ar fantastisku sacensību klāstu, kas priecē gan līdzjutējus, gan ekspertus. Līdz šim 2019.gads mums ir dāvājis iespēju vērot Pasaules čempionu rokasbumbā vīriešiem , tikko norisinājās Pasaules čempionāts biatlonā, Japānā risinājās Pasaules čempionāts daiļslidošanā, bet jau maijā visu Latviju pāršalks hokeja atbalstītāju saukļu vilnis, jo norisināsies Pasaules čempionāts hokejā. Otrs notikums- grands, kurš noteikti pievilinās daudzu līdzjutēju uzmanību, ir UEFA čempionu līgas turnīrs. Kura komanda vedīs mājās UEFA čempiona kausu? Tikmēr tepat Latvijā norisināsies Latvijas čempionāts šahā.

Pasaules futbola sacensību pašā augšgalā atrodas UEFA Pasaules čempionu līga. Starptautiskās sacensības pulcē nacionālos čempionus no lielākajām Eiropas valstīm. Šī ilggadējā notikuma vēsture meklējama pagājušā gadsimta piecdesmitajos gados, kad tas risinājās pirmo reizi. Sākotnēji savā starpā par uzvaru cīnījās 16 valstu komandas no Zviedrijas, Polijas, Dānijas, Beļģijas, Nīderlandes, Dienvidslāvijas, Šveices, Skotijas, Ungārijas, Austrijas, Spānijas, Sāras, Rietumvācijas, Itālijas, Portugāles un Francijas. Valsts, kuras komanda atbildīga par garāko uzvaru virkni turnīra vēsturē, ir Spānija, tās komanda Real Madrid 1960.gadā turnīrā uzvarēja piekto gadu. Šī spēle izcēlās ar vēl kādu ievērojamu skaitli – tas ir skaitlis 7 – tik vārtus iesita Spānijas komanda saviem pretiniekiem.

Šī gada 1.jūnijā noslēgsies 64.UEFA čempionu līga. Spēle risināsies Madridē, Spānijā. Komanda, kas saņems šī gada čempionu titulu, automātiski saņems vietu UEFA Superkausā, lai cīnītos ar 2020.gada čempioniem. UEFA čempionu līgas 2019 kvalifikācijas spēles risinājās no 2018.gada 26.jūnija līdz 29.augustam, savukārt fināla spēles – 2018.gada 18.septembra līdz 2019.gada 1.jūnijam.

Jau 83.reizi izsludināts Pasaules čempionāts hokejā. Tas pirmo reizi notika 1920.gada olimpiskajās spēlēs un to organizēja Starptautiskā hokeja federācija . Hokeja federācijā ir 76 dalībnieki un tā atrodas Šveices pilsētā Cīrihē. Laikā starp 1920. un 1968.gadu pasaules čempionāts hokejā norisinājās kā daļa no olimpisko spēļu hokeja turnīriem. Čempionāta veiksmīgākās komandas iezīmē tā vēsturiskos periodus. Piemēram, 1954.-1962.gadi izceļas ar to, ka spilgti iezīmēja sacensību starp Kanādas un Padomju Savienības komandām.Līdz pat 1976.gadam Padomju Savienības komanda dominēja uzvaras čempionātā.

Šī gada maijā, kā ierasts, Latviju pāršalks hokeja vilnis, jo Slovākijā no 10.maija notiks Pasaules čempionāts hokejā. Par čempionāta norises vietām izvēlētas divas skaistas Slovākijas pilsētas  – A grupa spēlēs Košicē, bet B grupa savas spēles vadīs Bratislavā. Latvijas izlase šogad spēlēs B grupā, kurā bez Latvijas atrodas sekojošo valstu izlases: Zviedrija, Krievija, Čehija, Šveice, Norvēģija, Austrija un Itālija. A grupā šogad iekļautas Kanāda, ASV, Somija, Vācija, Slovākija , Dānija, Francija un Lielbritānija. Vērts pieminēt, ka Lielbritānijas hokeja izlasei šī būs atgriešanās čempionāta elites grupā pēc 27 gadu pauzes. Latvijai šogad jāaizstāv savs gods pret Austrijas izlasi, Šveices izlasi, Itālijas izlasi, Čehijas izlasi, Krievijas izlasi, kā arī Zviedrijas un Norvēģijas izlasi. Veiksmi mūsu sportistiem!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *