DARBS LATVIJĀ UN ĀRPUS LATVIJAS

Mūsdienās nepastāv nekādu problēmu un šķēršļu satikties darba devējam ar darba meklētāju, pie tam, liels paldies tam ir jāsaka tieši interneta videi. Ne tikai darba vietas Latvijā, bet arī darba piedāvājumi ārpus Latvijas joprojām ir ļoti aktuāla tēma un līdz ar to labprāt tiek izmantotas.

Darba sludinājumus un piedāvājumus var uziet ļoti daudz kur – sociālajos tīklos, interneta portālu sludinājumu sadaļās, nodarbinātības aģentūrās, caur paziņām un drukātajos medijos, tos bieži izmanto personāla atlase.

CIK LIELA NOZĪME MOTIVĀCIJAS VĒSTULEI UN CV?
Mūsdienās joprojām atrodas tādi darba meklētāji, kuri uzskata, ka visa nepieciešamā informācija, ko lūdz iesniegt darba devējs, ir muļķības. Aiz vien vairāk darba devēju vēlas, lai kandidāti iesniedz ne tikai CV, bet arī motivācijas vēstuli vai pat īsu rezumē par sevi un savām darba gaitām. Interneta vidē ir atrodami dažādi veidi un paraugi tam, kā pareizi aizpildāmi šādi dokumenti. Ja visos dokumentos sniegtā informācija darba devējam šķitīs saistoša, tad kandidāts tiks uzaicināts uz intervijas otro kārtu, kas visbiežāk ir tikšanās aci pret aci kandidātam un darba devējam. Tieši tādēļ, lai tiktu līdz šai intervijai, ir nepieciešams iesniegt labu CV un motivācijas vēstuli.

KUR UZIET DARBU LATVIJĀ VAI ĀRZEMĒS?
Lai nopelnītu sev pienācīgu iztiku, ir jāatrod attiecīgs darbs, un tā tas ir bijis un būs vienmēr. Darbs Valmierā, darbs Rīgā, kaut vai darbs Valmierā un visur citur Latvijā un arī pasaulē, katram interesentam tiek piedāvāts teju katru mīļi brīdi. Atliek tikai pameklēt, un dažādas jaunas darba piedāvājumi attiecīgās nozarēs uzrodas ļoti īsā laika posmā. Pareizi pasniegta vajadzīgā informācija par sevi un savu pieredzi konkrētajā vakancē vai vismaz nozarē, ir ļoti svarīga, lai darba devējs varētu lemt par labu konkrētam kandidātam. Arī darbs ārpus Latvijas nav zaudējis savu aktualitāti. Latvijas nodarbinātības aģentūrā un dažādās citās oficiālās darba piedāvājumu vietās, regulāri tiek atjaunota informācija par aktuālākajām vakancēm ārzemju darba tirgū.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *